Skip to content
Menu

Bewust beter voor dier en mens!

Het gildehoenconcept is gericht op het dierenwelzijn voor de kippen. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. Een betaalbaar en smaakvol stukje kippenvlees voor de bewuste klant, met extra aandacht voor dier en mens.

De kippen groeien op bij een normaal dag en nachtritme en hebben 24 uur water en voer tot hun beschikking. Het voer is 100% plantaardig en bestaat voor 70% uit granen en bevat geen groeibevorderaars. Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro op de grond zorgen voor extra afleiding in de stal.

De kippen zijn afkomstig van het Hubbard-ras en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke en gezonde kippen op. Dit komt de smaak ten goede, en dat proeft u.

Het streven is om de kippen zonder medicijnbehandeling(en) bij de slachterij te krijgen. De eerste groepen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veelbelovend. Bewust beter voor dier en mens.