Een ware smaakbeleving! De saus wordt bereid met een mengeling van vruchtensap, bouillon en likeur, wat de basis vormt voor deze verrukkelijke culinaire creatie.
Moeilijkheid
Aantal personen
Bereidingsduur
Bereidingswijze
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in.
Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel.
Bestrooi de fazant met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin.
Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ± 80 minuten.
Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan, trancheer(in stukken verdelen) en de de stukken op een verwarmde schaal.
Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Presentatie
Lekker met gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes
Tip
Ingrediënten
- 1-2 fazanten
- Sap van 2 sinaasappelen
- 2 citroenen
- 1 ½ el suiker,
- ½ l bouillon
- 1 dl witte wijn
- aardappelmeel
- 1 dl Orange Curaçao
- 100 g boter of margarine
- zout & peper