Hazenbout met zuidvruchten

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Bereidingswijze

Voeg het bessensap toe aan de tutti frutti en laat dit +/- 2 uur staan.
Bestrooi de hazenbouten met de paprikapoeder, zout en peper. 
Verwarm de boter in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de hazenbouten rondom bruin.
Neem ze uit de schaal en leg het spek onderin, daarop de bouten met de overige ingrediënten, met uitzondering van de bloem en de jam.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175 ºC) gedurende +/- 70 minuten.
Roer de bloem los met de jam en voeg dit de laatste 10 minuten toe en laat de saus binden.

Presentatie

Gekookte sperzieboontjes met gekookte rijst, vermengd met maïs.

Ingrediënten

  • 4 hazenbouten
  • 200 g gewelde tutti frutti
  • 75 g ontbijtspek in reepjes
  • ½ l bessensap, 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl paprikapoeder, 3 el bloem
  • 3 el bessenjam of compôte
  • 75 g boter of margarine
  • Zout en peper