Kippenbout met wortel en takje groen

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Bereidingswijze

Trek het kippenvel aan één zijde voorzichtig los. Verdeel de wortel in plakjes en takjes groen over het vlees en het vel terug.

Bestrooi de kip met kruiden en wikkel de bout in het spek.

Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats een deksel schuin en braad het geheel gedurende ±60 minuten. Voeg na 20 minuten de wijn toe. Neem de kip na de braadtijd uit de pan en houd ze warm (oven of aluminiumfolie).

Roer de room in de pan, kook dit even in en voeg peterselie toe.

Presentatie

Heerlijk met gekookte wortels, aardappelen of cousons en droge witte wijn.

Ingrediënten

  • 4 grote kippenbouten
  • 1 wortel, takjes peterselie
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 8 lange repen katenspek
  • 20 gram boter of margarine
  • 1 eetlepen olie
  • 1 deciliter rode wijn of bouillon
  • 11/4 deciliter slagroom of creme fraîche
  • fijngeknipte peterselie