Oven parelhoen met honing

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Bereidingswijze

Bestrooi de parelhoenders aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Steek het spek met prikkers vast op de borstzijde.

Leg de parelhoenders  op een rooster boven een ovenschaal middenin een voorverwarmde oven 200ºC (heteluchtoven 175ºC), gedurende 60-70 minuten.

Roer de honing los met het sap en voeg dit na 30 minuten braadtijd toe aan de ovenschaal.

Bedruip de parelhoenders regelmatig met het vocht. Neem na de braadtijd de schaal uit de oven en giet het vocht in de suaspan.

Plaats deze in de oven op 100ºC. Laat het braadvocht al roerende tot 1/3 inkoken en voeg de likeur en de schilletjes toe.

Presentatie

Serveer de parelhoenders met de saus, gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelrozetten uit de oven. En met een geurige witte wijn uit de Elzas.

Ingrediënten

  • 1 -2 parelhoenders
  • Peper & zout
  • 4 – 8 plakjes bacon of katenspek
  • 4 eetlepels honing
  • 4 deciliter vruchtensap
  • Scheutje sinaasappellikeur
  • Citrusschilletjes