Reebout uit de oven

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Bereidingswijze

Verhit een pannetje en laat de boter smelten. Voeg de olie toe en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.

Schenk 1/3 deel vna het mengsel in een passende ovenslee.

Leg de reebout erin en schenk de rest van het boter-oliemengesel over de bout.

Plaats de slee in het midden van de tot 220ºC voorverwarmde oven.

Keer de bout na 10 minuten om. Schakel daarna de ovenwarmte terug tot 180ºC.

Laat de reebout 1 uur braden. Bedruip de bout elk kwartier met de braadboter.

Neem de ovenslee uit de oven. Bestrooi de bout met wat zout en peper en verpak hem in aluminiumfolie. Laat de bout 20 minuten rusten.

Verwijder op 2 eetlepels na de braadboter uit de ovenslee. Voeg wij en wilfond toe. Breng alles aan de kook.

Roer de aanzetsels van de bodem los. Schenk alles door een fijne zeef in een pannetje. Laat alles zolang koken tot een licht gebonden saus is verkregen.

Proef de saus en voeg zout en/of peper toe.

Presentatie

Leg de bout op een snijplank en snijd hem aan tafel, te beginnen aan de bovenzijde, in dunne plakken.
Serveer de saus er apart bij.

Ingrediënten

  • 1 reebout van 1 kilo met bot
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Wittepeper
  • 3 deciliter créme fraïche
  • 40 gram boter
  • 3 deciliter rode wijn
  • Zout
  • 2 eetlepels cognac